Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем 164 ТД... не ще да пали...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем 164 ТД... не ще да пали...

Колеги, пак имам проблем... помагайте... След едно пътуване до Пловдив и случайно зареждане на ЕКО-то на магистралата, започна да мирише на нафта в купето като пусна вентилатора. Погледнах под капака ужас. От помпата направо капе нафта. По-трудно запалих следващата сутрин, а като паднаха вчера температурите под нулата, съвсем не можах да запаля. Незнам дали е от нафтата на ЕКО-то или е просто съвпадение, но факт е че имам проблем. Та... какво ще ме посъвтетвате да предприема - да си купя втора употреба или да рециклирам старата съответно къде и колко може да ми излезе. Разговарях с един колега със 156 от форума, каза ми че е по-добре да се вземе втора ръка, но аз незнам дали ще намеря такава. Аз съм с имобилайзер, но не с Alfacode а този който се деактивира от оригинална аларма. Моля за съвети, мерси предварително.
    Alfa Romeo 164 Super TD '94 - sold
    Alfa Romeo 164 2.0 Twin Spark '91 - will be revived
    ... и двете зелени

амм

Приятел , нали знаеш че имам това което ти трявва ...
    Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
    АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
    АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
    eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0

Comment

Щом е текла нафта от помпата да не би да е засмукала въздух и затова да е запалила трудно и после да е спряла да пали от къде точно тече тази нафта
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Колега icedoc , и ти си един търговец прекупвач.....
        Alfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
        Alfa 164 2.0 TS Super - ex.
        Alfa 166 2.4 JTD 2003г.

Comment

Първо отиди в сервиз за ГНП-та да ти кажът какво е.Сменят се осички,втулки и гарнитурки и може да минеш и с 40-60лева ремонт.За ремонт да ти отварят помпата ЗАБРАВИ По-добре втора ръка.

Отиди в Н&Н Дизел център в района на Технотест.
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby
            Първо отиди в сервиз за ГНП-та да ти кажът какво е.Сменят се осички,втулки и гарнитурки и може да минеш и с 40-60лева ремонт.За ремонт да ти отварят помпата ЗАБРАВИ По-добре втора ръка.

Отиди в Н&Н Дизел център в района на Технотест.
            Мерси, още днес ще отскоча... стига да ми кажеш къде се намират, че и технотест не ги знам къде са Мислех и до Супер Дизел да отскоча. Вчера запалих с голям зор... добре че комшията ми даде ток. Не беше палена 3 дни, може би затова запали толкова трудно. Сутринта с повечко въртене и подкачване с ръчната помпичка си запали без чужда намеса. А иначе си тече от един болт, може и от друго място да тече, но това успях да видя. Отгоре на помпата има два болта (или са четири, непомня), които държат нещо като капак, та от единия направо си тече здраво. Може и да си прав, дано се размина с гарнитурка и уплътнения.
            ... и двете зелени

Comment

Много благодарности на Boby че ме открехна за този сервиз Изобщо не бях чувал за него. Оправиха ми помпата... срещу скромната сума от 350 лв. Затова пък сега не тече, пали си колата норално сутрин при -5, даже облаците бял гъст пушек, които ме преследваха първите 5 мин. сутрин, изчезнаха... Браво на Бош - Н&Н Дизел. Добра работа свършиха. Жалко че май ще се наложи да я продавам сега... след като е оправена Но ако не се намери някой фен който да я гледа като любовница, а не някой душманин, по-добре да си я оставя на жена ми.
              ... и двете зелени

Comment

Мерси за благодарностите,ама 350лв Какво и беше на помпата?

П.П. Ако имах парите в брой щях да я взема веднага.Уви нямам ги.
                Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                Opel Astra J
                ex:
                Alfa Romeo 164 2.5TD
                Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Господ прощава,но БОШ-никога!!!!
                  Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Working...
                  X